Cumplit! Pacienții vindecați de COVID rămân cu leziuni pulmonare. După ce perioadă începe ameliorarea
Un nou studiu vine să îngrozească lumea. Pacienții diagnosticați cu COVID-19 se onfruntă, săptămâni întregi după externare, cu dificultăți de respirație, tuse și probleme pulmonare, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii din Austria, scrie The Guardian.
Mai mult decât atât, pentru bolnavii cu forme severe, recuperarea este un proces extrem de lent și îndelungat.
Rezultatele cercetărilor arată că, la șase săptămâni după externare, 88% dintre pacienți au continuat să prezinte semne de deteriorare la nivelul plămânilor, în timp ce 47% dintre pacienți se confruntau cu probleme respirație. La 12 săptămâni, procentele au ajuns la 56% și respectiv 39%.
„Supraviețuitorii COVID-19 au insuficiență pulmonară persistentă la câteva săptămâni după recuperare”, a declarat Sabine Sahanic, medic în cadrul Clinicii Universitare din Innsbruck.
Studiul s-a realizat pe un eșantion de 86 de pacienți, 18 fiind internați la Terapie Intensivă.
În România, situația e dezastruoasă: 1150 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore!
1150 noi cazuri de COVID-19 au fost depistate în România din 14.871 de teste prelucrate. Până astăzi, 6 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 95.014 cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 40.307 pacienți au fost declarați vindecați și 12.228 de pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.
În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.150 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.